Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че срещу кмета

...
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че срещу кмета
Коментари Харесай

Прокуратурата с 2 обвинения към кмета на Септември

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че против кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати 2 обвинявания.

Арнаудова посочи, че първото обвиняване е за умишлена занемареност по член 219, алинея 3 от Наказателния кодекс. Тя изясни, че става дума за 7 покупко-продажби, при които са подписани контракти по реда на Закона за публичните поръчки от месец март 2016г. до месец март 2017г. Кметът Марин Рачев не е упражнил задоволителен надзор върху длъжностно лице, което е правило строително-монтажни работи. Тези действия са осъществени некачествено или ненапълно от сдружение, притежател на което е родственик на кмета. Изписвани са средства за поправки на улици както в град Септември, по този начин и в село Семчиново, като са нанесени вреди за към 100 хиляди лв..

Второто обвиняване е за подписване на неизгодна договорка през март 2017 година, когато кметът е закупил от сдружение парцел, който преди този момент е употребил (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хиляди лв. цената на парцела.

Румяна Арнаудова разясни, че на следващия ден Специализираната прокуратура ще му повдигне публично обвиняванията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР