Говорителят на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш Стефан Дюжарик

...
Говорителят на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш Стефан Дюжарик
Коментари Харесай

ООН отрича предубеденост към Израел

Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш Стефан Дюжарик даде изявление за програмата Today на BBC Radio 4 и отхвърли обвиняванията, че организацията е пристрастна към Израел.

" Единствената страна, която поддържаме, е страната на спасяването на животи ", сподели Дюжарик. Преди ден Гутериш, базирайки се на член от Устава на Организация на обединените нации, който не е бил прилаган от десетилетия,. Израел назова тази стъпка ново морално проваляне и доказателство за пристрастията на организацията към него.

Дюжарик призна, че намесата на Гутериш е била извънредно рядка стъпка, само че той е бил заставен да я предприеме поради " мащаба на човешкото страдалчество ". Според него генералният секретар на Организация на обединените нации е за преустановяване на огъня, тъй като в противоположен случай Газа може да потъне в безпорядък, който " елементарно може да има пагубни последствия за целия район ".

" Не мисля, че някой може да отклони взор от това, което се случва. Всички членове на Съвета за сигурност имат отговорност да употребяват въздействието си, с цел да се опитат да сложат завършек на тази рецесия ", сподели Дюжарик.
 Жозеп Борел поддържа Гутериш за филантропични паузи в Газа
Жозеп Борел поддържа Гутериш за филантропични паузи в Газа

Той прикани страните от Европейски Съюз в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да поддържат позицията на генералния секретар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР