Говорителят на Европейската комисия Дан Фери обяви във вторник, че

...
Говорителят на Европейската комисия Дан Фери обяви във вторник, че
Коментари Харесай

САЩ и ЕС искат глобален минимален корпоративен данък

Говорителят на Европейската комисия Дан Фери разгласи във вторник, че Брюксел ще поддържа самодейността на Съединени американски щати за налагане на световен най-малък корпоративен налог.

" Оставаме ангажирани да подсигуряваме, че всички предприятия, в това число цифровите, заплащат справедливия си данъчен дял, където това е основателно дължимо ", сподели Фери пред публицисти, отбелязвайки, че полемиката би трябвало да се организира в границите на Организацията за икономическо съдействие Развитие (ОИСР).

В понеделник новинарският уеб страница Axios заяви, че министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън възнамерява да призове за използване на минимална ставка на корпоративния налог в международен мащаб, с цел да се обезкуражат фирмите да се пренасочват към офшорни зони, оповестява БНР.

Очаква се Йелън да предложи на сътрудниците си от Г-20 световна минимална ставка на корпоративния налог за да се спре данъчната конкуренция сред страните и държавните управления да разполагат с " задоволително доходи, с цел да влагат в съществени публични богатства и да реагират на рецесии ".

Според Axios речта на Джанет Йелън пред Г-20 ще има за цел да ускори поддръжката за проекта на президента Джо Байдън да употребява корпоративни налози за финансиране на своя инфраструктурен проект за 2 трилиона $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР