Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас отрече да има персонален конфликт

...
Говорителят на ЕК Маргаритис Схинас отрече да има персонален конфликт
Коментари Харесай

ЕК отрече да има конфликт между Юнкер и Орбан

Говорителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас отхвърли да има личен спор сред ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер и унгарския министър председател Виктор Орбан. Унгарското държавно управление стартира поредна осведомителна акция, ориентирана против Юнкер и милиардера финансист Джордж Сорос. В нея то упреква двамата, че прокарват проект за миграция, който заплашва сигурността на страната.

„ Не, това не е открит спор, нито пък война. Но всякога, когато на унгарския народ не се дават обстоятелства, а му се оповестяват различни обстоятелства, измислици или пък приказки от подобен вид, ние ще отговаряме “, сподели Схинас.

Според унгарския кабинет, Юнкер и Сорос желаят да наложат наложителни квоти за разселването на бежанци, да отслабят правата на страните членки да пазят границите си и да облекчат бежанци, които имат мигрантски визи.

Вчера Схинас назова тези изказвания „ подправени вести “, а Юнкер съобщи, че партията „ Фидес “ няма място в Европейската национална партия.

„ Няма доста благоприятни условия за отговор на сходни неистини “, разяснява Юнкер акцията в изявление в Щутгарт. И уточни, че претендентът на ЕНП за идващ ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер ще се пита „ дали въобще се нуждае от „ Фидес “ в политическата група “.

„ Консерваторите в Унгария по никакъв метод не съставляват християндемократичните полезности “, настоя Юнкер и добави, че съгласно него „ Фидес “ няма място в ЕНП.

„ Те („ Фидес “ - б.р.) не гласоподаваха за мен в Европейския парламент “, напомни още Жан-Клод Юнкер. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР