Говорителят на ЕК Анита Хипер коментира пред БНТ в Брюксел

...
Говорителят на ЕК Анита Хипер коментира пред БНТ в Брюксел
Коментари Харесай

Говорителят на ЕК: Даваме на България пари да се справи с бежанците

Говорителят на Европейска комисия Анита Хипер разяснява пред Българска национална телевизия в Брюксел казусът с миграцията:

" Както и ръководителят на Комисията фон дер Лайен посочи, миграцията е проблем, с който би трябвало да се оправим дружно. България не е сама. България има цялата поддръжка на Европейска комисия. През миналата година видяхме растеж на нерегламентираните влизания освен във вашата страна, само че по всички направления - в източното и централното Средиземноморие и по Западнобалканския маршрут. Запознати сме с трагичните събития в България, която поддържаме през цялото време. Например Европол към този момент изпрати свои чиновници в България, с цел да спомагат на управляващите. Но тези нещастия се случват освен в България, видяхме и в Италия нещастието с разрушилата се лодка. Те демонстрират, че би трябвало да работим - от една страна - за стабилно трайно решение, за законодателен пакет, който Комисията е показала на страните-членки през септември 2020 година.

От друга страна, би трябвало оперативно да подкрепим страните - членки и по тази причина предлагаме План за деяние за Централното Средиземноморие и за Западните Балкани. Подкрепяме България посредством организациите ни - Фронтекс и Европол. Фронтекс спомагат на българските управляващи със 137 свои чиновници, изпратени в България, оказваме и финансова поддръжка на България за справяне с миграцията ", сподели Анита Хипер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР