Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър се спря

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър се спря
Коментари Харесай

САЩ няма проблеми Пакистан да плаща за руския петрол в юани

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър се спря на неотдавнашното петролно съглашение сред Пакистан и Русия, като призна, че всяка страна има правото да дефинира сама дейностите си.

Съединените щати почитат решението на Пакистан да купува съветски недопечен нефт, употребявайки китайски юан.

По време на брифинг за пресата предходната сряда Милър направи тези забележки, когато беше запитан за политическите разтърсвания след събитията на 9 май, свързани със договорката за съветския нефт.

По отношение на резолюцията на Народното събрание по отношение на закона за армията представителят разяснява: “Запознати сме с отчетите по отношение на цивилни лица, които могат да бъдат изправени пред военни съдилища заради съмнения за присъединяване им в митинга на 9 май. ”

Той акцентира още, че Съединените щати ще продължат да предизвикват пакистанските управляващи да съблюдават демократичните правила, върховенството на закона и правата на всички хора, както е посочено в конституцията на страната.

Освен това Милър разкри, че сред американските чиновници и техните пакистански сътрудници на най-високо ниво постоянно се организират полемики по отношение на правата на индивида, демокрацията, сигурността, отбраната на публицистите и зачитането на върховенството на закона.

В отговор на петролното съглашение сред Пакистан и Русия той съобщи: “Преди всичко ясно декларирахме, че всяка страна би трябвало да направи своя личен избор за импорт на сила въз основа на съответните си условия. ”

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР