Говорителят на Белия дом Джон Кърби обвини днес Русия, че

...
Говорителят на Белия дом Джон Кърби обвини днес Русия, че
Коментари Харесай

Джон Кърби обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Молдова

Говорителят на Белия дом Джон Кърби упрекна през днешния ден Русия, че се пробва да дестабилизира Молдова, включително и посредством митинги за да сложи там държавно управление, което да брани съветската идея, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мислим, че Русия се пробва да отслаби държавното управление на Молдова, сигурно с финалната цел да види една по-благосклонно настроена администрация отпред на страната ", съобщи Джон Кърби, представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Молдова е ръководена в този момент от проевропейски управляващи. Според Вашингтон Москва се пробва да дестабилизира Приднестровието, сепаратистки проруски район в Молдова. Вчера пък ръководителите на региона споделиха, че са осуетили атентат против водачите му, приписван на Киев. Украйна отхвърли тези изказвания.

" Руски играчи, сигурно свързани с  руското разузнаване, се пробват да провеждат митинги в Молдова и да си послужат с това да подкладят протест против молдовското държавно управление. Ние имаме доверие в демократичните и икономическите институции на Молдова и в тяхната дарба да отговорят на тези закани и несъмнено ние ще продължим да им доставяме значима поддръжка ", сподели Кърби.

Съединени американски щати са засилили шерването на информации с молдовските водачи по отношение на съветските действия в Молдова, с цел да може те да проверяват повече и да осуетят съветските проекти, акцентира още Кърби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР