Говорителят на Белия дом Джон Ърнест обясни в хода на

...
Говорителят на Белия дом Джон Ърнест обясни в хода на
Коментари Харесай

Вашингтон обясни отказа да приеме руската делегация

Говорителят на Белия дом Джон Ърнест изясни в хода на конференция за какво Съединени американски щати са отказали да одобряват делегацията от Русия, която трябваше да бъде ръководена от Дмитрий Медведев. Ърнес съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин е показал задачата на визитата на договарящите от Москва координацията на военното съдействие със Съединени американски щати. Но Съединени американски щати не се стремят към това. „ Не сме заинтригувани от това, до момента в който Русия не желае да направи градивен принос в нашата битка с ИД”, сподели Ърнест. Говорителят на Белия дом акцентира, че Русия, както считат във Вашингтон, преследва лични сили в Сирия.

Междувременно представителят на президента на Русия Дмитрий Песков по-рано означи, че отводът на Съединени американски щати да одобри съветската делегация не оказва помощ на битката против терористите в Близкия изток.

Говорителят на Белия дом уточни още едностранчивостта на предприеманите от Русия дейности, които свидетелстват за изолирането на Москва. „ Единствените хора, с които Русия координира своите дейности, са на държавното управление на президента на Сирия Башар Асад и иранците, които бяха заето един тип с дестабилизиращи действия навътре в Сирия, което ги направи цел за Съединени американски щати и интернационалните санкции”, сподели Ърнест.

Междувременно в Съединени американски щати обявиха, че американските и съветските военни са във финалния етап на приемането на „ съглашение за взаимно разбиране” по отношение на сигурността на полетите във въздушното пространство на Сирия, оповестява организация Ройтерс. По думите на източник, документът може да бъде утвърден в близко бъдеще след внасянето на ремонти в него.

По-рано бе обявено, че в хода на третата видеоконференция, отдадена на оформянето на контракта за гарантирането на сигурността на полетите над Сирия от авиацията на Русия и водената от Съединени американски щати коалиция, военните специалисти на двете страни са отбелязали доближаване на позициите по основните въпроси. Това обявиха от съветското министерство на защитата. Отбелязва се, че последното разискване, както и предишните, е имало градивен темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР