Говорителката на Служба на Държавния съвет по въпросите на Тайван

...
Говорителката на Служба на Държавния съвет по въпросите на Тайван
Коментари Харесай

Пекин призова Тайван да освободи задържани рибари след фатален инцидент край остров Дзинмън

Говорителката на Служба на Държавния съвет по въпросите на Тайван Джу Фънлиен съобщи, че на 14 февруари двама китайски риболовци са починали, падайки в морето, откакто тайванската брегова защита е принудила със мощ траулера им да напусне водите на остров Дзинмън. По думите ѝ, това провокира мощно отвращение в континенталната част на Китай и накърнява съществено възприятията на сънародниците от двете страни на Тайванския пролив.

Двете страни на протока принадлежат на един Китай и Тайван е неразделна част от неговата територия, уточни Джу. Тя добави, че от древността риболовци от двете елементи на Тайванския пролив вадят прехраната си в обичайните региони за лов на риба в протока и там в никакъв случай не е имало „ неразрешени “ или „ лимитирани “ зони.

Континенталната част постоянно е показвала благосклонност към тайванските сънародници, само че няма да толерира пренебрежението, което показват управляващите в Тайпе към живота и собствеността на нейни риболовци, акцентира говорителката.

Джу Фънлиен прикани тайванските управляващи да освободят по-скоро арестувания траулер и останалите членове на екипажа му, да проведат следствие на случая и да санкционират виновните за него. Континенталната част на Китай си резервира правото да предприеме следващи ограничения, за чиито последствия ще бъде напълно виновна тайванската страна.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19760Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед28818Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед27603Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75375Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80888Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228533Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112333Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР