Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обеща „историческа изненада“

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обеща „историческа изненада“
Коментари Харесай

Русия обеща „изненада“ на британците

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова даде обещание „ историческа изненада “ на Англия. Тя направи това заричане в ефира на „ Россия 1 “, съобщи РИА Новости.

„ Имаме изненада за всички тези, които нямат съвест и съпоставят Русия с Третия райх. Ние ще имаме заслужен отговор и подарък “, съобщи говорителката на съветското дипломатическо ведомство.

Мария Захарова добави, че на 29 март на брифинг ще стане ясно за какъв сърпрайз става въпрос. Тя добави, че би трябвало да се „ приготвят материалите “ за това, само че за какъв документ става въпрос, все още не е ясно.

Руската дипломация уточни, че Англия не е показала доказателства, че Русия е виновна за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка на английска земя. От Москва дефинираха обвиняванията на Лондон като колосална провокация.

Дипломатическите връзки сред Русия и Англия се сринаха след случая. Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че съветските служби стоят зад опита за ликвидиране с веществото „ Новичок “, създадено в Съветския съюз преди десетилетия. Москва отхвърля. Британците изгониха от страната 23 съветски дипломати и техните фамилии. Ответни ограничения взеха и руснаците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР