Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече сатанистиИ вандалите,

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече сатанистиИ вандалите,
Коментари Харесай

Вандали оскверниха могилата на съветските воини в София. Мария Захарова ги нарече сатанисти

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова " сатанистиИ вандалите, които оскверниха паметника на могилата на руските бойци в София. „ Сатанисти “, написа дипломатът в канала си в Telegram.

По-рано ТАСС заяви, че вандали са осквернили гроба на руските бойци, който се намира в софийския квартал Лозенец. Те са залели паметника с багра и са повредили скулптурното изображение на барелефа.

Руският дипломат Елеонора Митрофанова изрази отвращение " по отношение на вандалския акт против братската могила на руските бойци в София ". „ Изпратихме публична нота до българското външно министерство, с която обръщаме внимание на следващия вандалски акт против монумент, повдигнат на гроба на руските бойци в софийския квартал Лозенец. Изразихме дълбока угриженост от продължаващото опозоряване на монументи на общата история на Русия и България. Надявам се, че способените български органи ще проведат подробно следствие на случая, ще санкционират отговорните, ще възстановят скулптурната комбинация и ще създадат всичко належащо за попречване на сходни произшествия в бъдеще “, сподели Митрофанова пред ТАСС.

Българските социалисти показаха възмущението си от вандалския акт и настояха паметникът да бъде реставриран, прибавя организацията.

 

Агенцията показва, че постоянно има похищения против паметника на руските бойци. Мемориалът постоянно е заливан с багра. През февруари 2020 година вандали разрушиха с чук лицата на воините върху барелефа. Възстановителните работи бяха осъществени в най-кратки периоди. Сега паметникът още веднъж се нуждае от сериозна реституция.

В братската могила в София са погребани 154 бойци и офицери от Съветската войска, умряли от раните си в лечебни заведения в българската столицая по време на Великата отечествена война.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР