Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова критикува коментарите на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова критикува коментарите на
Коментари Харесай

Захарова се ядоса на Борел и единствената мирна формула за Украйна

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова подлага на критика мненията на ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, който съобщи, че Брюксел не приема съществено мирната самодейност на Китай за Украйна, предадоха съветските държавни медии.

" Само човек, който не схваща нищо от геополитиката, или човек с " колониална логичност ", който не почита тези, които счита за " по-нисши ", може да не одобри съществено предложенията, показани от името на една пета от популацията и водещата стопанска система в света ", написа Захарова в Телеграм.

" Борел има и двете упоменати качества ", твърди тя.

На думите на Борел, че Европейски Съюз счита " мирната формула " на президента Володимир Зеленски за единствения използван кротичък проект за Украйна, Захарова отговори: " Това не е проект и не е кротичък ".

" Това е следващият американски справочник за разпалване на спор в Европа ", добави тя.

Захарова сподели още, че мнението за китайската самодейност не е на Европейски Съюз или даже на Борел, а на Вашингтон, и че в случай че Европейски Съюз можеше да има лична позиция, нямаше да се намира в актуалната обстановка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР