Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира в интервю

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира в интервю
Коментари Харесай

Русия нахока САЩ, сложили си краката на масата на световната политика

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява в изявление за РИА Новости по какъв начин държанието на Съединени американски щати във външната политика се е трансформирало през последните години.

В отговор на искане за коментар на фотография, оповестена от Белия дом след визитата на съветския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон, Захарова е призовала за " схващане на настоящата американска действителност ", в която както в Държавният департамент, по този начин и в президентската администрацията са изгубили " всичко, което е насъбрано във връзка с протоколната тактичност ".

На фотографията президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп седи на бюрото си в Овалния кабинет, а Лавров стои прав до него. Такова разположение на участниците в срещата на формалните фрагменти не е типично в протоколната процедура.

" Струва ми се, че доста неща се върнаха във времената на Дивия Запад, за които толкоз доста сме чели в гимназията. Днес виждаме по какъв начин обичайната област, в която доминират правила, обичаи, формалности, по принцип в Съединени американски щати отиде напълно на втори проект ", посочи Мария Захарова.

По нейна оценка през днешния ден в Съединени американски щати " всичко се прави по нов, банален метод ". Този метод се отразявал в общуването на Тръмп с медиите: изявленията в " Туитър " замениха изявлението, традициите за равно отнасяне на публицистите са минало, уточни още тя.

Подобна обстановка се следила и в международната стопанска система: по-рано Съединени американски щати говорели за върховенството на конкуренцията, а в този момент те се занимавали с протекционизъм и политическа интервенция в икономическия живот, постановат наказания, означи Захарова.

" Всичко се прави съгласно правилото на удобството. Защо го съпоставям с каубойските времена? Беше комфортно и функционално тогава да се поставят краката на масата. Така и през днешния ден живеем със Съединени американски щати, които си сложиха краката на международната маса ", заключи говорителката на съветското външно ведомство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР