Говорителката на президента Джо Байдън даде първата си пресконференция, в

...
Говорителката на президента Джо Байдън даде първата си пресконференция, в
Коментари Харесай

Говорителката Байдън за ролята на свободните и независими медии

Говорителката на президента Джо Байдън даде първата си конференция, в която даде обещание да има професионален и цивилизован продан с медиите, съобщи Ройтерс.

" Ще има моменти, в които ние няма да сме на едно мнение и сигурно ще има дни, в които ще има различия сред нас по време на огромна част от брифинга ", съобщи Джен Саки. " Но ние имаме обща цел и тя е да споделяме точна информация с американския народ ", увери тя. Саки акцентира, че Байдън има желание да е транспарантен с медиите, да споделя с тях истината, даже когато тя е сложна за чуване.

Саки сподели, че чака да има дневни брифинги в Белия дом и да даде опция за представители на здравните управляващи да коментират ограниченията, които взима администрацията, с цел да овладее пандемията от ковид.

При президентството на Тръмп Белият дом забрани достъпа до брифингите на новинарски организации, които бяха възприемани за прекомерно сериозни. Тръмп неведнъж наричаше " медии на подправените новиви " някои от водещите американски медии.

Саки съобщи в този момент, че изпитва надълбоко почитание към ролята на свободната и самостоятелна преса в американската народна власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР