Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер нарече Авдеевка критичен град

...
Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер нарече Авдеевка критичен град
Коментари Харесай

САЩ: Украйна загуби един критично важен град

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер назова Авдеевка сериозен град след многократни изказвания на украински и западни публични лица, че градът не е от стратегическо значение, съобщи съветската организация ТАСС.

 

„ Видяхме преди дни по какъв начин Русия завладя един от най-важните градове [в зоната на украинския конфликт] “, сподели тя на постоянен брифинг за публицисти. Жан-Пиер цитира изтеглянето на украинските въоръжени сили от Авдеевка като доказателство за „ плачевната обстановка, която се развива в последно време заради бездействието на Конгреса на Съединени американски щати “.

Още вести от Украйна

 

Преди това американският президент Джо Байдън призна, че Киев може да загуби надзор над други градове след завладяването на Авдеевка от съветските войски.

 

На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу осведоми съветския президент Владимир Путин за предаването на Авдеевка. Руското министерство на защитата акцентира, че изтеглянето на украинските елементи е безредно. Американски издания писаха, че при безредното евакуиране " стотици " украински военнослужещи може да са били пленени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР