Говорителката на Белия дом Джен Саки каза, че САЩ са

...
Говорителката на Белия дом Джен Саки каза, че САЩ са
Коментари Харесай

САЩ очаквали, че Русия може да спре доставките на газ и работили за такива от Азия

Говорителката на Белия дом Джен Саки сподели, че Съединени американски щати са очаквали, че Русия може да реши да спре или понижи газовите си доставки за Европа и са разговаряли с някои страни в Азия, които имат остатъци, да ги дават на Европа, съобщи Асошиейтед прес, съобщавайки за решението на " Газпром " да прекрати от през днешния ден доставката на газ за Полша и България.

Такива оферти са били отправяни, " това са продължаващи старания ", сподели Саки. Тя не посочи за кои азиатски страни става дума.

Цитирайки същото изказване на Саки пред кореспонденти, американското издание " Хил " оповестява, че такива диалози - за увеличение на доставките на газ за Европа, са водени от Съединени американски щати " от няколко месеца ".

Полша и България ще са първите страни, чиито доставки на газ ще бъдат спрени от Русия, главния европейски снабдител на това гориво, откакто на 24 февруари тя нахлу в Украйна, отбелязва Ройтерс и напомня, че новината за прекъсването на газовите доставките идва, откакто през вчерашния ден Варшава наложи наказания против съветски физически лица и компании.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР