Рик Щайн: Знаменитост готвач обвинява нарастващите разходи за таксата от £2 за подправки в ресторанта за риба и пържени картофи

...
Говорителка на знаменития готвач защити решението на Stein's Fish and
Коментари Харесай

Говорителка на знаменития готвач защити решението на Stein's Fish and Chips да таксува на клиентите допълнителни £2 за подправки, аргументирайки го се дължи на текущия икономически климат.

„Нашите домашно приготвени подправки по специалните рецепти на Рик Щайн се приготвят в Падстоу от нашия екип от готвачи. Инфлацията на храните, разходите за енергия, заедно с нарастващите заплати, увеличиха разходите от производството значително“, каза тя.

„Ние неохотно, заедно с много други, трябваше да прехвърлим част от разходите на нашите клиенти.“

Класическа порция треска и чипс в Stein's Fish and Chips в Padstow е на цена от £16,95, докато онлайн менюто му показва лаврак и чипс за £18,95. Клиентите могат да добавят гарнитура от гъст грах срещу допълнителни £2.

Няколко души изразиха своето „разочарование“ от перспективата да плащат за подправки, като някои предложиха да се „бойкотира“ заведението.

Малкият пристанищен град Фоуи в Корниш е домакин на 60 000-тонен круизен кораб

„Рик Щайн таксува 2 паунда за пакетче майонеза, което върви с него Треска и пържени картофи за вкъщи 17,95 британски лири в Падстоу“, написа журналистката Ребека Тайди в X, известен преди като Twitter.

„Той плаща минимална заплата, така че работниците ще трябва да работят два часа, само за да си купят обяд. Корнуол е богат -бедното разделение е огромно."

Друг потребител на X написа: „Това е чиста алчност, клиентите трябва да гласуват с краката си в рибния ресторант на Рик Щайн и да го бойкотират."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР