Говорители на Европейската комисия допуснаха възможността институцията да се обърне

...
Говорители на Европейската комисия допуснаха възможността институцията да се обърне
Коментари Харесай

Лондон създаде невиждани усложнения за ЕК

Говорители на Европейската комисия позволиха опцията институцията да се обърне към Съда на Европейски Съюз поради отхвърли на английските управляващи да се съобразят с настояването на ръководителя Урсула Фон дер Лайен и да предложат еврокомисар. Те прецизираха, че в писмото, получено нощес, Англия признава отговорностите си към Европейски Съюз и показва подготвеност да не основава спънки пред съставянето на новата комисия.

Британското държавно управление изпрати през вчерашния ден писмо до Урсула фон дер Лайен, в което я осведоми, че няма да номинира английски комисар преди изборите в Обединеното кралство на 12 декември.

Според юридическо мнение, показано на Фон дер Лайен, отсъствието на английски комисар няма да попречи на новия екип на Европейска комисия да стартира работа.

Оценяваме доста задълбочено английското мнение и обмисляме деликатно идващите стъпки, обявиха през днешния ден представителите на Европейска комисия. Обратно на вчерашното заявление, през днешния ден представителите означиха, че дейностите на Лондон водят до невиждани до момента затруднения. Според тях, каквито и дейности да предприеме Европейска комисия в отговор на английския отвод, не би трябвало да се стига до нови усложнения при съставянето и встъпването в служба на идната комисия. По мнението на представителите задачата остава новата Европейска комисия да стартира работа от 1 декември.

Междувременно Европейският парламент изслушва през днешния ден новопредложените за еврокомисари от Унгария, Франция и Румъния. Не е ясно обаче по кое време Екологичен потенциал ще успее да се произнесе и по трите кандидатури.

Как минаха чуванията на тримата

След днешното чуване унгарският претендент Оливер Вархели не получава нужната поддръжка от парламентарната комисия по външни работи. Той ще има опция да отговори на спомагателни писмени въпроси. Ако най-после премине сполучливо изпита, Вархели ще дава отговор за разширението на Европейски Съюз. Той е вторият претендент на Унгария след отхвърлянето на Ласло Трочани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР