Говорител на йеменските хути заяви пред Си Ен Ен, че

...
Говорител на йеменските хути заяви пред Си Ен Ен, че
Коментари Харесай

Хутите оставят на Хамас съдбата на кораба „Галакси лийдър“, на който има и двама българи

Говорител на йеменските хути съобщи пред Си Ен Ен, че решението за освобождението на товарния транспортен съд " Галакси лийдър " и неговия екипаж ще бъде взето от Хамас.

„ Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от съпротивителното придвижване Хамас и бригадите „ Ал Касам “, съобщи представителят на хутите Насър пъкъл Дин Амер пред Cи Ен Ен, като добави, че с Хамас се водят директни и настоящи полемики за това дали да бъдат освободени. " Ние нямаме лични искания във връзка с този транспортен съд “, сподели той.

Надеждата за скорошно завръщане на интернационалния екипаж на товарния транспортен съд " Галакси лийдър ", похитен от хутите през ноември, понижава, като върховен филипински посланик съобщи, че не чака освобождение, до момента в който не завърши войната в Газа, а хутите настояват, че ориста на моряците към този момент е в ръцете на Хамас, заяви Си Ен Ен.

На 19 ноември в Червено море хеликоптер на хутите отвлече товарния транспортен съд като въоръжени бунтовници превзеха плавателния съд и взеха за заложници членовете на екипажа на кораба: 17 филипинци, двама българи, трима украинци, двама мексиканци и румънец.

От отвличането са минали към този момент близо 120 дни и съгласно почитан филипински държавен чиновник няма индикации, че хутите са подготвени да ги освободят, до момента в който не приключат военните дейности.

Едуардо де Вега, чиновник на филипинското министерство на външните работи, който следи милиони филипински служащи мигранти, споделя, че нищо не може да се направи, защото хутите споделили " че те ще продължат да държат кораба и всички членове на екипажа, до момента в който не забележим завършек на военните дейности в Газа ", сподели той пред Си Ен Ен.

Министерството на външните работи (МВнР) на България работи взаимно с сътрудници и страни, които имат техни жители на борда на корабите „ Галакси лийдър “ и „ Руен “, за освобождението на плавателните съдове и екипажите им, оповестиха за Българска телеграфна агенция от дипломатическото ни ведомство през декември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР