Говорител на Управлението на извънредните ситуации сравни освободената в резултат

...
Говорител на Управлението на извънредните ситуации сравни освободената в резултат
Коментари Харесай

AFAD: Земетресението в Турция е сравнимо с експлозията на 500 атомни бомби

Говорител на Управлението на изключителните обстановки съпостави освободената вследствие на това сила с мощността на 500 атомни бомби.

Земетресението в югоизточна Турция е сравнимо с детонацията на 500 нуклеарни бомби, сподели пред кореспонденти Орхан Татар, началник на турското Управление на изключителните обстановки (AFAD), предава Anadolu.

„ Продължителността на първото земетресение беше 65 секунди, имаше унищожителен резултат. Второто земетресение оказа унищожителен резултат за 45 секунди. Районът се тресеше мощно за към две минути. Енергията, освободена от земетресение с магнитуд 7,7, е еквивалентна на силата от 500 атомни бомби “, сподели Татар.

По-рано турският геофизик Ахмет Ерджан в изявление за вестник Duvar също съпостави земетресението с детонацията на стотици нуклеарни бомби. Според него мощни вторични земетресения могат да се случат в радиус от 200 км от епицентъра през идващите две-три години.

Haber7 писа, че земетресението е освободило сила, еквивалентна на най-голямата нуклеарна детонация в света, когато Съюз на съветските социалистически републики тества „ Цар бомба “ през 1961 година, чиято мощ е 3,3...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР