Говорител на руския президент Владимир Путин предупреди, че разговорите на

...
Говорител на руския президент Владимир Путин предупреди, че разговорите на
Коментари Харесай

Срещата в Женева няма да е лесна

Говорител на съветския президент Владимир Путин предизвести, че диалозите на Путин с президента на Съединени американски щати Джо Байдън " няма да бъдат лесни " или надали ще доведат до някакъв пробив, оповестява АП.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи няколко часа преди срещата Русия-САЩ на високо ниво в Женева в сряда, че тематиките от необятния дневен ред " са най-вече проблематични ".

" Имаме доста от дълго време подценявани въпроси , които би трябвало да бъдат обходени. Ето за какво президентът Путин идва с отношение към искрено и градивно заложени въпроси и да се опита да откри решения ", сподели Песков.

" Не, този ден не може да стане исторически и не трябва да чакаме пробиви . Ситуацията е прекомерно сложна в руско-американските връзки ", продължи той.

" Фактът обаче, че двамата президенти се договориха да се срещнат и най-сетне започнаха да приказват намерено за проблемите, към този момент е достижение. Можем да кажем, че без още да сме почнали, срещата на върха към този момент има позитивен резултат , само че не би трябвало да чакаме пробиви. "

Песков съобщи, че двустранните въпроси, които Русия желае да разиска, включват стратегическа непоклатимост, надзор на оръжията, съдействие в районните спорове , съдействие по пандемията и климатични промени.
 В Женева Байдън и Путин възобновяват разговора
В Женева Байдън и Путин възобновяват разговора

На фона на засилено напрежение сред двете страни

Настъпва миг на дипломация с високи залози , защото и двамата водачи се съгласяват, че американско-руските връзки са на ниско равнище, написа АП.

В продължение на ч етири месеца двамата водачи разменят остра изразителност . Байдън неведнъж показва към Путин за злонамерени хакерски атаки от съветски хакери серщу ползите на Съединени американски щати, за занемаряване на демокрацията и пандиза на опозицията, и за интервенция в американските избори.

Преговорите им в сряда се чака да продължат от четири до пет часа . Предварително и двете страни се стремят да понижат упованията. Договореностите за срещата са деликатно хореографирани и пламенно контрактувани от двете страни.

Путин и обкръжението му ще дойдат първи на мястото на срещата на върха: Вила Ла Гранж, огромно имение край езерото, ситуирано в най-големия парк в Женева. Следват Байдън и неговият екип. Швейцарският президент Гай Пармелин ще поздрави двамата водачи.

Байдън и Путин първо ще проведат среща , към която се причисляват държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветският външен министър Сергей Лавров . След това диалозите ще се разширят, с цел да включат по пет висши чиновници от всяка страна.

След привършване на срещата Путин би трябвало да организира независима конференция, а Байдън да последва образеца. Белият дом избра да няма взаимна конференция .
 Помпео счита Байдън за слаб, щом не може да организира конференция с Путин
Помпео счита Байдън за слаб, щом не може да организира конференция с Путин

Не би трябвало да се демонстрира уязвимост пред Русия, Китай, Иран и КНДР - би трябвало въздържане

Срещата ще стартира в 13:35 локално време , се показва в работния график на ръководителя на администрацията, който бе публикуван от Белия дом.

" 13:35 президентът организира двустранна среща с негово превъзходителство Владимир Путин, президент на Руската федерация, в границите на руско-американската среща на върха ". Преди това е планувана протоколна фотография.

Графикът акцентира, че договарянията в уголемен формат ще стартират в 14:55 локално време , без наличие на пресата .

В 16:40 ч. локално време президентът Байдън " продължава разширена двустранна среща " с съветския президент.

Според документа Байдън ще организира конференция след срещата с Путин , само че Белият дом не показва часа . В същото време се чака, съветският президент първо да организира своята конференция .

Байдън ще дава отговор на въпроси за пресата в имение в близкия Eaux-Vives , където се обитават ресторант и дребен хотел. След това той се връща със самолета си във Вашингтон , точното време на идване не е конкретизирано.

Байдън идва във Вила Ла Гранж в 13:10 локално време , посреща го швейцарският президент Гай Пармелин .

Путин се чака да дойде за договарянията към 13:00 локално време , а Байдън малко по-късно. След това в 13:25 (14:25 мск) Путин, Байдън и Пармелен ще създадат няколко общи фотоси по отношение на върха.

По време на плануваната протоколна фотография се чака да приказва единствено швейцарският президент , разяснява американски чиновник. На срещата на ръководителите на двете страни не се планува работен обяд, а самата среща може да продължи към четири до пет часа, може и по-дълго. В същото време Путин и Байдън ще стартират договаряния в стеснен формат.
 От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост
От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост

Не подценявайте съперника, не забравяйте Кубинската рецесия, на ракети се дава отговор с ракети, а Съединени американски щати не не помнят и за Китай

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР