Говорител на руската генерална прокуратура обяви, че няма данни за

...
Говорител на руската генерална прокуратура обяви, че няма данни за
Коментари Харесай

Руската прокуратура: Няма данни за престъпление срещу Навални, затова не е нужно разследване

Говорител на съветската генерална прокуратура разгласи, че няма данни за закононарушение, осъществено по отношение на рецензия на Кремъл Алексей Навални. Той към момента е в положение на изкуствена кома в берлинска болница, откъдето обявиха, че проучванията демонстрират, че е бил токсичен. Русия обаче не счита това за потвърдено.

Няма учредения за възбуждане на наказателно следствие след хоспитализацията на Навални в Русия предходната седмица, сподели представителят на прокуратурата Андрей Иванов, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че организирането на инспекцията, която беше направена по случая, е " общоприета процедура при сходни катастрофи с пасажери в самолети ".

В събота 44-годишният Навални беше превозен с медицински аероплан в Германия, откакто припадна по време на полет от сибирския град Томск за Москва.

Германската болница " Шарите ", където го лекуват, сподели, че първичните медицински проучвания сочат отравяне, въпреки че съветски лекари, които преди този момент лекуваха опозиционера в сибирска болница, опровергаха тази диагноза.

Германските управляващи са се съгласили да си сътрудничат с Русия по случая, заяви още основната прокуратура в официално съобщение.

Руската прокуратура е поискала през днешния ден от Германия наличните данни за здравословното положение на Навални.

По-рано съветската полиция заяви през днешния ден, че е почнала първа " предварителна инспекция " по случая с Алексей Навални, станал евентуално жертва на отравяне, съгласно немски лекари - догадка, която Русия до момента отхвърля, съобщи Франс прес.

Руските следствени органи са почнали " предварителни инспекции, свързани с хоспитализацията на Навални на 20 август в Омск ", заяви сибирското отделение на съветското министерство на вътрешните работи. В изказването се прибавя, че са били тествани местата, през които Навални е минал, и са били конфискувани над 100 предмета, които може да послужат като материални доказателства.

Проверена са били също хотелската стая на Навални в град Томск, където съгласно околните му Навални е бил токсичен, както и фрагментите от камерите за видеонаблюдение.

Кремъл неведнъж дефинира изводи за отравяне като прибързани, отхвърли квалификацията " отравяне " и окачестви като неоснователни западните апели за осъществяване на " транспарантно следствие " на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР