Говорител на полицията в афганистанската столица Кабул каза, че експлозия

...
Говорител на полицията в афганистанската столица Кабул каза, че експлозия
Коментари Харесай

Експлозия уби 2 души и рани 9 в шиитски квартал в афганистанската столица Кабул

Говорител на полицията в афганистанската столица Кабул сподели, че детонация е умъртвила двама души и е ранила още девет

От Associated Press, 26 октомври 2023 година, 14:30

КАБУЛ, Афганистан -- Експлозия в най-вече шиитски мюсюлмански квартал в афганистанската столица Кабул почина двама души и девет ранени в четвъртък, сподели представител на полицията. Причината за детонацията не е известна незабавно.

Видео от мястото на случая демонстрира част от постройка с издухани прозорци, а вътре бушуват пламъци. Натрошено стъкло и други парчета са разпръснати по улицата изпод.

Районът Dashti Barchi в Кабул е бил обект на цел в предишното от филиала на групировката " Ислямска страна " в страната, която е направила огромни, ужасяващи набези над учебни заведения, лечебни заведения и джамии. Групировката е атакувала и други шиитски региони на Афганистан през последните години.

ИД води акция на принуждение, която се ускори, откакто талибаните поеха властта през август 2021 година.

Говорителят на началника на полицията в Кабул Халид Задран сподели, че ранените са били трансферирани в близката болница и че следователски екип е дошъл на мястото, с цел да откри повода за гърмежа.

Местната медия Tolo News заяви, че детонацията в четвъртък вечерта е блъснала състезателен клуб.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР