Говорител на Министерството на отбраната на САЩ коментира информацията, че

...
Говорител на Министерството на отбраната на САЩ коментира информацията, че
Коментари Харесай

САЩ не си дават зенитните системи "Пейтриът" на Украйна, засега

Говорител на Министерството на защитата на Съединени американски щати разяснява информацията, че Вашингтон обмисля изпращането на съвременни зенитни системи " Пейтриът " в Украйна . По думите му, макар че има полемики за това, сега подобен трансфер не се възнамерява, цитира думите му Би Би Си.

" Ние обсъждаме необятен набор от благоприятни условия за подкрепяне на Украйна. Редовно се консултираме с украинските сътрудници и други съдружници. Помощта за противовъздушната защита остава приоритет за Министерството на защитата на Съединени американски щати и интернационалната общественост. Що се отнася до системите " Пейтриът ", ние не планираме да ги доставяме на Украйна на този стадий. Но, дублирам, полемиките по този въпрос ще продължат ", сподели Пат Райдър по време на брифинг в Пентагона.

По думите му за ръководството и поддръжката на такива комплицирани системи е нужен висококвалифициран личен състав .

" Когато става въпрос за избрани типове въоръжение, като системата " Пейтриът ", или танковете M1, или усъвършенстваните изтребители, това са качества, които изискват много огромна поддръжка, както и образование. Нито една от тези системи не работи на правилото на включване и стартиране. " Не можеш просто да ги изпратиш на бойното поле и да започнеш да ги използваш " - Райдър.

Въпросът за опцията за доставяне на Украйна със системи " Пейтриът ", които биха ѝ разрешили дейно да се пази от съветски ракетни удари, беше предмет на интензивна полемика, основно в европейските политически кръгове и НАТО, през последните седмици, изключително след падналата ракета в Източна Полша, когато починаха двама души.

Преди ден неизвестен почитан чиновник в Министерството на защитата на Съединени американски щати сподели, че Съединените щати обмислят разнообразни разновидности за отбрана на Украйна от съветски ракетни офанзиви, в това число системите " Пейтриът ", написа обстоятелства.бг.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР