Офисът на ДеСантис казва, че няма планове за среща с Байдън във Флорида, въпреки че президентът каза, че ще

...
Говорител на губернатора Рон ДеСантис каза в петък, че няма
Коментари Харесай

Говорител на губернатора Рон ДеСантис каза в петък, че няма планове републиканецът да се срещне с президента Джо Байдън, когато той пътува до Флорида в събота, което противоречи на коментарите, направени от Байдън по-рано през деня, които показват, че ще го направят.

„Нямаме никакви планове губернаторът да се срещне с президента утре“, каза Джереми Редфърн, говорител на DeSantis, пред CNN в петък. „В тези селски общности, и толкова скоро след удара, само подготовката за сигурност, която ще влезе в организирането на такава среща, ще спре текущите усилия за възстановяване.“

Байдън каза на CNN по-рано в петък, че „да“, той наистина планира да се срещне с губернатора на Флорида, докато разглежда щетите от урагана Идалия в щата през уикенда.

CNN поиска от Белия дом и офиса на ДеСантис обяснение за несъответствието.

В четвъртък съветникът по вътрешната сигурност на Байдън Лиз Шерууд-Рандъл каза пред репортери по време на пресконференция в Белия дом, че пътуването все още се планира, но че „всеки път, когато съм бил във Флорида с президента, той се е срещал – разбира се – с Губернатор ДеСантис и обиколи зоната на бедствието, независимо дали е от миналогодишния ураган или когато сградата на кооперацията Surfside се срути.“

В изявление в петък говорителят на Белия дом Емили Саймънс каза пред CNN, че посещението на Байдън е планирано да наруши възможно най-малко усилията за възстановяване от бурята. Идалия достигна сушата рано сутринта в сряда.

„Президентът Байдън и първата дама очакват с нетърпение да се срещнат с членове на общността, засегнати от урагана Идалия, и да проучат въздействието на бурята“, каза Саймънс. „Те ще бъдат присъединени от администратор (Дийн) Крисуел, който наблюдава федералния отговор. Посещението им във Флорида е планирано в тясна координация с FEMA, както и с държавни и местни лидери, за да се гарантира, че няма въздействие върху операциите за реагиране.

ДеСантис каза пред репортери по-рано през деня, че е разговарял с Байдън по телефона и изрази опасения относно изтеглянето на ресурси от усилията за възстановяване, за да се осигури сигурност на посещението, особено след като то ще се проведе в част от щата, където достъпът вече е бил ограничен преди пристигането на Идалия.

„Най-тежко засегнатите общности, би било много разрушително да имаме целия вид апарат за сигурност, който върви, защото има толкова много начини да се влезе в тези места“, каза ДеСантис на брифинг в Талахаси. „И така, това, което искаме да направим, е да се уверим, че възстановяването на захранването продължава, че усилията за оказване на помощ продължават и че нямаме никакво прекъсване в това.“

Но служител на Белия дом каза пред CNN в петък, че ДеСантис не е изразил тези опасения пред Байдън, когато двамата са разговаряли по телефона в четвъртък.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

Стив Конторно и Кит Махер от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР