Говорител на британския военнопромишлен гигант BAE Systems потвърди, че тяхно

...
Говорител на британския военнопромишлен гигант BAE Systems потвърди, че тяхно
Коментари Харесай

В Англия евакуират корабостроителница след сигнал за бомба на ядрена подводница

Говорител на английския военнопромишлен колос BAE Systems удостовери, че тяхно корабостроително оборудване на остров Бароу в Бароу ин Фърнес е било евакуирано поради " продължаващ случай " след известия в медиите за бомба на нуклеарна подводница, оповестяват английските медии.

" Като защитна мярка, комплексът Девъншир беше затворен ", посочи представителят, представен от " Ройтерс ", допълвайки: " Персоналът, контракторите и локалните поданици са осведомени. "

Говорителят също по този начин удостовери, че BAE Systems поддържат връзка с локалната полиция, която щяла да проверява случая.

Корабостроителният комплекс Девъншир, който е благосъстоятелност на английския военнопромишлен колос BAE Systems, е дом на индустриалните мощности на нуклеарната подводница клас " Астют ".

Говорител на полицията, представен от " Гардиън ", удостовери, че полицията в обект на BAE и подкрепя личния състав ". От локалната работа за незабавна помощ показаха, че са получили позвъняване в 9:18 часа локално време. " В момента сме на мястото, само че не е известно да има потърпевши ", прецизираха от незабавна помощ.

По-рано неидентифициран източник заяви, че стотици чиновници са били евакуирани от Девъншир след сигнал за бомба на борда на подводницата.

Разположена в Северна Англия, на към 95 км северозападно от Манчестър, корабостроителницата Девъншир е едно от най-големите закрити корабостроителни уреди от този тип в Европа. В този обект се строят подводниците клас " Астют ", като всяка една е на стойност 1,8 милиарда $. Тя е нуклеарна нападателна подводница в употреба в Кралския флот. Четири подводници клас " Астют " са били приключени, като три се строят и още седем са планувани.

В оборудването също по този начин се създава подводницата от клас Dreadnought, ново потомство подводници, снабдени с балистични ракети, която ще размени класа Vanguard, който носи нуклеарното ядреното оръжие Trident. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР