Говорител на британския премиер Борис Джонсън осъди, по думите му, отвратителния

...
Говорител на британския премиер Борис Джонсън осъди, по думите му, отвратителния
Коментари Харесай

Лондон осъди расистките прояви на мача България – Англия. Поиска строги наказания

Говорител на английския министър председател Борис Джонсън осъди, по думите му, отвратителния расизъм на футболната среща България - Англия нощес и прикани за по-строги санкции при сходно държание, съобщи Ройтерс.

" Расизмът, който видяхме и чухме предходната вечер, беше непоносим, и няма място във футбола или където и да било другаде ", сподели той. Говорителят на английския министър председател прикани европейската футболна асоциация УЕФА да направи повече, с цел да се оправи с сходно държание, и акцентира нуждата от тежки санкции, които да имат " действително възпиращо деяние ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Необходимо е УЕФА да се изправи пред обстоятелствата - няма съответни ограничения против петното по футбола. Расизмът и дискриминирането би трябвало да бъдат прогонени от футбола един път и вечно ", прикани представителят на Борис Джонсън.

Той заяви, че английското държавно управление ще написа през днешния ден на УЕФА, с цел да изиска бързо следствие на случаите на мача в София нощес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР