Говорител на американската администрация каза, че президентът на САЩ Джо

...
Говорител на американската администрация каза, че президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Няколко дни Байдън се готвил за разговора си с Путин

Говорител на американската администрация сподели, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е прекарал няколко дни в подготовка за телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, дружно със своите съветници . Това разкри АП.

" Знаете кои са те. На първо място, това са държавният секретар Антъни Блинкен и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, други чиновници също бяха включени в процеса ", сподели служителят.
 Разговорът сред Байдън и Путин по телефона траял 50 минути Обновена
Разговорът сред Байдън и Путин по телефона траял 50 минути

Кремъл е внимателен в оценките

По думите му диалогът е бил сериозен и характерен, а самият контакт е бил подходящ по отношение на идните дипломатически договаряния при започване на януари. Той добави, че Съединени американски щати ще поддържат връзка интензивно със съдружниците си след договарянията сред двамата президенти.

По-рано помощникът на ръководителя на Руската федерация Юрий Ушаков разкри детайлности от телефонния диалог сред Путин и Байдън. Според него договарянията се оказали съществени, макар че водачите се поздравиха взаимно за новогодишните празници и пожелаха триумф на съветския и американския нации. Президентите разискаха обстановката с Украйна, глобите, разширението на НАТО и съветските гаранции за сигурност в Европа.

По време на диалога ръководителят на Белия дом сподели, че в Украйна няма да има нападателни ударни оръжия на Съединени американски щати. Байдън в телефонен диалог с Путин няколко пъти акцентира недопустимостта на започване на нуклеарна война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР