Говорим с различни партии за предизборно коалиционно споразумение, обяви лидерът

...
Говорим с различни партии за предизборно коалиционно споразумение, обяви лидерът
Коментари Харесай

Янев: България бе опитното зайче за „Газпром“, получи шамарите и Европа плаща с рубли за газа

Говорим с разнообразни партии за предизборно съдружно съглашение, разгласи водачът на „Български възход“

Как политическите партии би трябвало да ръководят ползите на страната?

„Фактите демонстрират, че в границите на почти 18 месеца вършим четвъртите избори за последната година, което характеризира качествата на нашия политически живот и значително невъзможността да се търсят устойчиви решения“, сподели водачът на „Български възход“ Стефан Янев в предаването „Денят ON AIR“.

Той заяви, че имат разновидности за предизборни обединения и работят по всички вероятни варианти. Говорят с разнообразни политически субекти, в това число и с варианти някои от тях да вземат участие в предизборно съдружно съглашение. По думите му идеята на „Български възход“ е да не чертае червени линии, тъй като над 30 години се прави едно и също в политически проект и чакаме друг резултат. 

„Политическите визии за ръководство се свързват с разрушение на нещо. Разрушаване на предходното. Без ясна визия за градивност и търсене на път напред. Мисля, че този недостиг е време да бъде преодолян и партия „Български възход“ има упоритостта да се концентрира върху този недостиг – да търсим градивното и общото като общество. Да намерим тези пресечни точки, които ни вършат по-успешни и градивни“, разяснява Янев пред Bulgaria ON AIR.

„Ние плащаме по-висока цена на същия газ. Просто в региона на нашите вероятни снабдители и пазари различен газ с изключение на съветски няма. Неизпълнявайки съществуващия контракт с „Газпром“ до края на годината, има една уговорка, която споделя, че неполученото количество би трябвало да бъде заплатено и евентуално „Газпром“ в допълнение ще ни осъди и ще платим още спомагателна цена към тази надбавка, която сега се калкулира и я заплащат българските жители и бизнес“, посочи той.

Гостът акцентира, че грешките, позволени от предходното държавно управление, към този момент акумулират спомагателен запас, който е в минус за всички български консуматори и бизнес. Янев сподели, че се приказва за диверсификация от години, само че не са на разположение разнообразни източници. 

„Не мисля, че би трябвало да даваме оценки на служебния кабинет, тъй като той на процедура работи от една седмица. Необходимо е време да се види посоката, в която работи този кабинет и какви се неотложните задания и проблеми, на които търси решение. Несериозно е да се поставя етикет на служебния кабинет и да се влиза в изразителност дали има реваншизъм за избран сегмент от правителството“, съобщи водачът на „Български възход“.

Янев обърна внимание, че политиката и стопанската система ни е обвързвана с Европейски Съюз. Според него България и Полша са били опитно зайче, получили сме първи шамарите и Европа се е преориентирала към схемата за заплащане с рубли към сметката на „Газпром“. Той означи, че европейските политици са намерили прагматично решение.

България като суверенна страна би трябвало да поддържа нужното количество и качество въоръжени сили като член на НАТО. В този смисъл, тъй като влизайки в дискусия какво би трябвало да се купува, влизаме в доста тясно профилиран диалог, който задоволително дълго е бил политизиран и няма потребност от спомагателна политизация сега. Въоръжените сили на България са задоволително закъснели във връзка с модернизацията“, счита Янев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР