„Говорихме за това, което е подадено към НАП за проверка

...
„Говорихме за това, което е подадено към НАП за проверка
Коментари Харесай

Румен Спецов: Не са установени нарушения за имоти на висши държавни служители

„ Говорихме за това, което е подадено към Национална агенция за приходите за инспекция въз основата на предварителна информация, която е направена от ДАНС до основния прокурор, има разпореждане за осъществяване на инспекции на съответни физически лица, които заемат висши държавни длъжности”.

Това сподели шефът на НАПРумен Спецов, във връзка следствието за парцели на държавни чиновници в чужбина, откакто бе изслушван от депутати, съобщи

Проверките са завършили през 2020 и 2021 година. Не са открити съществени нарушавания.

„ Проверките са завършили от дълго време, тъй като писмата и съответните случаи са през 2019 година, инспекциите са завършили през 2020 и началото на 2021. Не са открити нарушавания. 38 лица са тествани и не е намерено нарушаване. Лицата, които са подадени към Национална агенция за приходите за инспекции е открито, че има разминаване сред заявеното имущество, прихода и банковите сметки. Ще ви дам образец, обещано лице е било длъжно да заявява банкова сметка в чужбина с 10 000 евро, само че тя не е заявена и надлежно КПКОНПИ открива това нещо, само че в хода на инспекцията е открито, че са от друга съответна активност, което не значи, че са с неуточнен произход”, изясни шефът на приходната организация.

Той отхвърли да уточни кои лица са били проверявани.

„ В Национална агенция за приходите са пристигнали съответни сигнали, които към този момент са били открити от ДАНС. Ние изследвахме техния генезис. Ще се въздържа да показвам лица “, сподели той.

Спецов заяви, че инспекциите по „ Барселонагейт” не престават.

„ По „ Барселонагейт” инспекциите не престават за съответни лица. Ще приключат, когато получим цялата информация. Не всичко, което идва от чужбина, идва с нужната скорост “, добави той.

„ Всички сигнали и цялата информация се ревизира, в случай че има условия, които не са били известни, ще бъдат тествани “, посочи Спецов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР