Говорихме преди мача, че основната ни задача е да държим

...
Говорихме преди мача, че основната ни задача е да държим
Коментари Харесай

Мичели: Видях отбор, който и за миг не загуби увереност

" Говорихме преди мача, че главната ни задача е да държим Доминиканската република надалеч от мрежата - девойките извършиха безусловно всички инструкции, до последния детайл. И мога единствено да поздравя девойките. Защото видях тим, който не загуби убеденост нито за момент, че ще завоюва мача ", показа селекционерът на женския народен тим на България Лоренцо Мичели след успеха над Доминиканската република с 3:0 в първия мач от шампионата от Волейболната лига на нациите в София.

" Беше в действителност доста хубаво да видя тази борба на игрището. Нормално беше да се чака, че Доминиканската република ще се опита да направи промени в играта си за третия гейм, с цел да се опитат да отговорят на нашата тактичност. Но няма какво да приказваме за Доминиканската република, тези, които заслужават внимание, са българските девойки. Те извършиха всичко, което се искаше от тях. И когато в третия гейм противникът опита да се завърне в мача, да редуцира разликата, нашите девойки просто затваряха вратата, просто не им разрешиха ", съобщи след триумфа Лоренцо Мичели.

" Белгия е тимът, против който скърбя, че не успяхме да спечелим на предходния шампионат във Филипините, само че аз избирам да не приказвам за предишното. За нас беше значимо да се концентрираме върху двата мача с Доминиканската република и против Полша в София. И в случай че спечелим и мача против Полша, в случай че сме спечелили три от четири мача против тимове кандидати като нас, това би означавало, че България заслужава изрично да остане и идващия сезон в Лигата на нациите ", добави селекционерът.

" За мен е значимо тимът ни да наподобява добре в тренировките и да бъде пореден в своите изяви. Знаем доста добре, че имам доста сложни противници в идните два мача. Съперници, против които няма да е елементарно да спечелим нещо. Но за мен е значимо, че девойките във всяка подготовка извършват безусловно всичко, което се изисква от тях. И видяно извън, те наподобяват еднообразно, излъчват неизменност във всеки един мач. Това е нещото, което най-вече ме радва ", разяснява той генерално представянето на българските " лъвици ".

" Доказахме против Япония и Съединени американски щати, които са на първите две места в класирането - значимото е тимът ни, излизайки на полето, да се бори. Когато стартира да се бори, както правеше и против Япония и Съединени американски щати, резултатите неизбежно ще дойдат. Това че във въпросните два мача не сме съумели да спечелим гейм, не значи нищо. Момичетата имат темперамент, демонстрират го на игрището и аз го виждам при всяко едно тяхно излизане. Не на последно място желая да отбележа, че ние имаме още един доста значим състезател - публиката. Преди шампионата споделих, че се надяваме да имаме поддръжката, която мъжкият народен тим получи по време на семейството във Волейболната лига на нациите, в първия мач получихме поддръжка. Надявам се, че и в идните ни три мача в София още веднъж да имаме още един спомагателен състезател с нас на полето - отличните български почитатели ", продължи Мичели. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР