Говорих в пленарната зала на Европейския парламент като докладчик на

...
Говорих в пленарната зала на Европейския парламент като докладчик на
Коментари Харесай

Рамона Стругариу: Българите се нуждаят от подкрепата на Съюза, точно както Румъния през 2017г.

Говорих в пленарната зала на Европейския парламент като докладчик на групата за резолюцията по отношение на върховенството на закона и правата на индивида в България.

Неприемливо е да продължаваме да се преструваме, че даже през дванадесетия час не виждаме какво в действителност се случва в България, просто да пренебрегваме посланието на улицата и желанието на българските жители да се борят за по-добро бъдеще, бъдеще, което към този момент не е доминирано от мафия и корупция. Неприемливо е, че през 2020 година, годината, в която приказваме повече от всеки път за бистрота и честност, някои политически групи в Европейския парламент ще устоят режими, водени от политици, упрекнати в корупция, пране на пари и измами с европейски фондове - мрежа, която завладя страната и която го третира като свое положително, потъпкващо върховенството на закона, демокрацията и полезностите на Европейския съюз.

Сега би трябвало да се чуе гласът на Европейския съюз, отвън политическите ползи и персоналните проблеми. Българските жители се нуждаят от поддръжката на Съюза, тъкмо както Румъния се нуждаеше от тази поддръжка по време на митингите през 2017 година Готови ли сме да се заемем с това?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР