„Говорих с Александър Лукашенко“. Това написа в Туитър президентът на

...
„Говорих с Александър Лукашенко“. Това написа в Туитър президентът на
Коментари Харесай

Зеленски: Говорих с Лукашенко

„ Говорих с Александър Лукашенко “. Това написа в Туитър президентът на Украйна Володимир Зеленски, без да дава никаква спомагателна информация.

Тази заран съветска делегация дойде в Беларус за договаряния с украинската страна , удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По думите му делегацията включва представители на съветските министерства на външните работи и на защитата, а също по този начин и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Украинският президент Владимир Зеленски отхвърли предлагането за договаряния в Беларус , заявявайки, че диалози в Минск биха могли да бъдат вероятни, в случай че Русия не е атакувала Украйна от територията на страната. Той обаче оставя отворена вратата за договаряния на други места и даде предложение това да се случи на територията на друга страна.

Не публично беше обявено, че Русия ще чака до 15:00 часа отговорът на Украйна за договаряния в Минск. съгласно анализатори тематиката на диалога сред Лукашенко и Зеленски е иманно да се подсигурява сигурността на украинската делегация, в случай че реши да отиде в Минск.

Освен това стана ясно, че Украйна ще сезира Международния съд в Хага против дейностите на Русия, която съгласно Киев манипулира понятието за „ геноцид “, с цел да оправдае нашествието си, заяви през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Франс прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Настояваме за незабавно решение, разпореждащо на Русия да спре своята военна инвазия, и чакаме правосъдното съвещание по проблема да стартира идната седмица ", декларира Зеленски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР