Говорих, че може да се стигне коалиция на войната. За

...
Говорих, че може да се стигне коалиция на войната. За
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Трябва да говорим за социална програма и таван на цените, а не за оръжия и самолети

„ Говорих, че може да се стигне коалиция на войната. За жал се обрисува сходно нещо. Но по-важното е да не се даде оръжие на Украйна, тъй като считаме, че тук нещата към този момент минават границите и ние сме в неправилна теза, че това може да докара до рационализация на армията. Четох доста деликатно предлагането на ГЕРБ-СДС и Демократична България, които споделят, че надали не даването на оръжия за Украйна ще ни даде опция за рационализация на нашата войска. Тук има две тези, които надълбоко се сблъскват. Ние не би трябвало да даваме оръжия, с цел да не влизаме в този спор, който е единствено на 250 км. от нашата граница. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в ефира на БТВ.
Гуцанов посочи, че всеки има право на цивилизационен избор и в тази ситуация е значимо да приказваме за националната сигурност на България. „ Ние сме на път още повече да понижим боеспособността на нашата войска. Когато ликвидирахме нашите балистични ракети – нещо появи ли се на тяхно място? Ние имахме 2200 танка, а сега са под 100. Самолетите ни бяха към 400, а сега са към 8. Имахме 12 дивизиона ракети – нещо от тях остана ли? Не, няма. Нека съхраним това, което имаме. Ако пристигна ново съвременно оръжие дали  то ще се купува или ще се дава? Или ще бъде като 8-те самолета, които още ги чакаме. Има и още една точка в дневния ред – да гласуваме за новите 8 самолета. Модернизацията би трябвало да стане тогава, когато се знае кой ще заплати и по кое време ще пристигна техниката “, сподели още социалистът за положението на армията ни.
„ Кой носи отговорност за тези 2.2 милиарда, които се  дадоха преди 4 години авансово от българското държавно управление тогава на ГЕРБ и самолетите още не са създадени? Кой носи отговорност, че в този момент ще би трябвало да се дадат още 2.5 милиарда за последващи самолети, които не се знае по кое време ще дойдат “, добави той във връзка с самолетите поръчани по време ръководството на ГЕРБ и попита кой ще заплати въоръжението.
По думите му социологическите изследвания в България са доста безапелационни и те демонстрират, че над 70% от хората в България не желаят да се дава оръжие на Украйна и по този метод да ставаме директен участник в спора. „ Той е по-скоро сред Съединени американски щати и Русия, а не толкоз сред Русия и Украйна. Колко милиарда се наляха във въоръжение на Украйна, нещо да се случва? Само повече починали хора “, добави националният представител от левицата и акцентира, че би трябвало да се приказва за национална сигурност, а не за доказване пред някое посолство.
„ Българска социалистическа партия реализира един голям и умен политически ход, когато направихме по този начин, че да има ръководител на Народното събрание. Ние го направихме, с цел да се приказва за обществена стратегия и таван на цените “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.>  >

 
 
 
 >

>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР