Говорейки пред дискусионния клуб във Валдай, Владимир Путин най-малко осем

...
Говорейки пред дискусионния клуб във Валдай, Владимир Путин най-малко осем
Коментари Харесай

Анализатор: За 40 минути в речта си във Валдай Путин 8 пъти помоли Запада за преговори

Говорейки пред дискусионния клуб във Валдай, Владимир Путин минимум осем пъти в разнообразни разновидности се обърна към Запада с предложение " да обновим разговора, да бъдем другари, да си сътрудничим ". Това означи анализаторът Алексей Голобуцкий от АМС (Агентство за моделиране на ситуациите) в своя обява във Фейсбук.

 

Ето по-конкретно какво сподели Путин там, изброява Голобуцкий обособени цитати от речта на съветския президент:

- Сега пред човечеството има два пътя -... да се опитаме дружно да намерим решения [на международната криза], даже да не са идеални, само че да са работещи.

 

- Винаги съм вярвал и имам вяра в силата на здравия разсъдък.

 

- Рано или късно Запада ще би трябвало да стартира равносилен диалог за общото ни бъдеще.

 

- Русия ще даде значим принос за построяването на многополюсния свят.

 

 

- Русия, като самостоятелна, самобитна цивилизация, не се счита за зложелател на Запада. Но има два Запада - единият е Запада с обичайни, на първо място християнски полезности, с които ние имаме общи корени още от Античността.

 

- Напомням за предложенията на Русия към западните сътрудници за подсилване на доверието и системата за групова сигурност.

 

- Русия се опита да построи връзки със Запада и НАТО, нейното обръщение беше едно и също – „ да живеем заедно “.

 

- Русия не провокира елитите на Запада, ние не имаме намерение да станем хегемон.

 

Това се трансформира в централна тематика за Кремъл, продължава анализаторът: да накара по всевъзможен метод Запада да се съгласи на разговор, с цел да си даде време за глътка въздух и някакъв път за бягство.

 

Основното обръщение на Путин към западните страни се върти към тезата - „ би трябвало да преговаряме, дано да преговаряме, имате потребност от нас, аз не изисквам за нищо “

 

Путин употребява всички дипломатически пътища - задействал е разнообразни задгранични водачи, които са вербувани да предадат съветското гледище за договаряния. Путин включи в това всички лобисти, на които заплаща – освен Сиярто (унгарския външен министър Петер Сиярто - бел.ред.), само че и политици от Румъния, Германия, Австрия, Сърбия, въобще целия лобистки корпус, написа нататък специалистът. Ядрената опасност, която размахва, също е метод за Путин да подтикне Запада към разговор.

 

Путин също така се пробва да потвърди какъв брой потребна може да бъде Русия за Запада - като източник на евтини енергийни запаси, като медиатор в комплицирани спорове (въпреки че в реалност тя самата основава спорове и това се схваща от всички), като противотежест в връзките с Китай... Путин демонстративно понижи и досегашните си апетити като стартира да акцентира, че Русия " не има намерение да стане хегемон ", прибавя Голобуцкий.

 

Според анализатора от единствено себе си се натрапва изводът от цялата тази реторика на Путин, че нещата за Русия се развиват неприятно. Путин се пробва да се задържи на власт като желае да се изплъзне от войната и изолацията. Но този път надали ще му разрешат. В последна сметка Запада ще би трябвало да компенсира всички загуби от съветския геополитически демарш за нечия сметка и да, това ще бъде за сметка точно на Руската федерация, написа той.

 

Освен това Запада наподобява най-сетне си е научил 300-годишния урок - Москва постоянно нападна още веднъж, постоянно възобновява споровете, още веднъж и още веднъж се трансформира в източник на все по-сериозни закани. И никакви провали във войните не стопират този цикъл. Затова разпадът на Русия наподобява е единственото надеждно решение за сигурността на района и света, заключава специалистът. 

 

Източник: Актуално

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР