Говорейки по време на държавно посещение в Швеция, докато фермери

...
Говорейки по време на държавно посещение в Швеция, докато фермери
Коментари Харесай

Макрон моли ЕС да помогне за справянето с фермерската криза

Говорейки по време на държавно посещаване в Швеция, до момента в който фермери паркираха трактори по автомагистралите във Франция и възпламениха бали сено, с цел да блокират частично достъпа до летището в Тулуза, Макрон означи също по този начин, че не желае плана за комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и блока Меркосур на страни от Южна Америка бъде подписан в настоящия си тип.

 

Френските демонстрации следват сходни дейности в други европейски страни, в това число Германия и Полша, преди изборите за Европейски парламент през юни, на които се вижда, че крайната десница, за която фермерите съставляват възходящ изборен кръг, би спечелила, показва Ройтерс.

В опит да предотврати ескалация на митингите и с взор към идните европейски избори, френските управляващи към този момент се отхвърлиха от проектите за последователно понижаване на дотациите за дизелово гориво за земеделието и дадоха обещание да облекчат екологичните разпореждания. Правителството също по този начин ще упорства пред сътрудниците си от Европейски Съюз да се спогодят за облекчение на регулациите върху необработените аграрни земи.

 

" Поискахме доста съответни неща за нашите фермери ", сподели Макрон, който ще участва на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък.

 

По думите му Франция желае " да има ясни ограничения за вноса от Украйна, тъй като през днешния ден имаме като размер и качество неща, които дестабилизират европейския пазар, без значение дали става въпроса за пилете или зърнени храни ".

 

По-рано през днешния ден Европейската комисия съобщи, че продължава да преследва постигането на комерсиално съглашение със страните от блока Меркосур, като това стана факт единствено ден, откакто от офиса на Макрон обявиха, че Европейски Съюз е поставил завършек на договарянията.

Френският президент бе безапелационен, че желае " изясненост по отношение на Меркосур ", добавяйки, че не желае сключване на съглашението, както е направено сега, заради това, което той разказа като липса на гаранции, че вносните артикули ще би трябвало да следват сходни правила като европейските артикули.

 

Фермерите във Франция, която е водещият селскостопански производител в Европейски Съюз, сигнализират, че не им се заплаща задоволително, затруднени са от несъразмерните регулации, свързани с опазването на околната среда и са изправени пред нелоялна конкуренция от на ниска цена импорт.

 

Макрон уточни също така, че желае по-голяма еластичност във връзка с някои от общите селскостопански правила на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР