Говоренето срещу машинното гласуване настройва тези, които нямат готовност да

...
Говоренето срещу машинното гласуване настройва тези, които нямат готовност да
Коментари Харесай

ЦИК не очаква костинбродска афера на изборите

Говоренето против машинното гласоподаване настройва тези, които нямат подготвеност да гласоподават, да се въздържат от предварителния избор на 2 октомври . Това съобщи заместник-председателят на Централната изборна комисия (ЦИК) пред Българска национална телевизия. Димитър Димитров не счита, че може да се на предварителните избори (в печатница в Костинброд няколко дни преди изборите бяха открити голям брой отпечатани над позволените бюлетини и това бе оповестено като опит за машинация с вота). По-интересна ще е борбата за след 5-то място в битката за място в Народното събрание, като има вид и двете последни партии, които са на ръба да влязат, само че има и подобен вид, в който да не влязат.

Гласуването и потреблението на устройства за гласоподаване намалява интензивността и тя се движи малко под 40%, уточни той.

Димитър Димитров се надява, че политическият хайлайф е узрял да има ръководство, да бъде компромисно и да бъдат осъществени част от главните послания на няколко партии, тъй че да не е належащо да гласуваме още веднъж на пролет. Толкова сбит избирателен график е доста огромно изборно изключение, уточни той.
 ЦИК не разкрили задоволително IT експерти, с които да се договорят за изборите Обновена
ЦИК не разкрили задоволително IT експерти, с които да се договорят за изборите

Още не са решили за броя на изборни секции в чужбина

ЦИК няма по какъв начин да не са във форма, когато на няколко месеца повтарят една и съща формула. В обшият развой хората , които имат предрешение към машините, да създадат опит да гласоподават с демоверсиите, с цел да създадат една обикновена подготовка преди изборите, посъветва Димитров.

Демоверсията, която е качена на 400 машини за гласоподаване ще бъде налична задоволително дълго време, с цел да може хората да се опитат да гласоподават . Когато се гласоподава четвърти път няма по какъв начин да се чака да има естествена база за любознание или разнообразни упования от това, което се е случвало до момента, изясни Димитров.
 ЦИК търси превоз за машините за гласоподаване, пощите не се наемат
ЦИК търси превоз за машините за гласоподаване, пощите не се наемат

Сметнати са общо 10 993 машини

Няма по какъв начин да се проникне в машините за гласоподаване. Софтуерът се настройва от група специалисти от Министерство на електронното ръководство и от " Сиела Норма ", посочи Димитров. Уточнено е какъв брой секции ще бъдат с една машина и какъв брой с две машини. Секциите с под 300 души ще гласоподават напълно хартиено, а тези с над 350 души - напълно с машина. Няма да има секции напълно с хартиено и машинно гласоподаване взети дружно, като най-вероятно няма да има и изборни секции с три машини най-вероятно няма да има.

Броят на секциите в Германия неведнъж е повишен спрямо по-предходните предварителни парламентарни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР