Говоренето на президента Румен Радев и неговите говорители, че убийството

...
Говоренето на президента Румен Радев и неговите говорители, че убийството
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Румен Радев саботира приемането ни в Еврозоната и Шенген

Говоренето на президента Румен Радев и неговите представители, че убийството на Алексей Петров е политическо, че той е проектант на “сглобката ” се трансформират в бойкот на страната, а той от дълго време е подозиран за това във връзка с влизането ни в Еврозоната и Шенген. Тази оценка направи политологът Цветанка Андреева по Нова нюз. Тя разяснява, че изявленията на президента и съратниците му са добре премислени ходове и той е станал съпротива на законното държавно управление на идеологическа и геополитическа основа.

“Те са инкубатора на неприятните вести ”, съобщи Андреева. Социологът Юлий Павлов, който също гостуваше в студиото, поддържа думите ѝ.



“Тонът на изявлението на президента е възмутителен, той употребява реторика от ранния сталинизъм ”, разяснява той. Според Павлов всички политически изявления, в това число и това Радев, са свързани с локалните избори. “Него от дълго време не го интересува единството на нацията, той приказва на своя електорат ”, съобщи социологът. Той акцентира, че президентът ще взе участие в локалните избори с поддръжка за самостоятелни претенденти и “отлюспени ” от Българска социалистическа партия.

Цветанка Андреева разяснява, че това, че Радев приказва на гласоподавателите, които го харесват, се трансформира в проблем за цялата страна. Той обезсмисля президентската институция и даже това, което е в неговия сектор, консултативният съвет по национална сигурност, не може да бъде призован от него, изясни тя. “Той разрушава системата, подчинявайки я само на персоналния си интерес ”, съобщи Андреева. “Възниква въпроса за какво ние като общество устояваме президента да преследва личите си цели ”, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР