Говедовъдите и овцевъдите ще получат допълнителни 2 млн. лева. Това

...
Говедовъдите и овцевъдите ще получат допълнителни 2 млн. лева. Това
Коментари Харесай

Министър Бозуков: 2 млн. лв. допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите

Говедовъдите и овцевъдите ще получат спомагателни 2 млн. лв.. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков при формалното разкриване на Националния събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни в Калофер. Той посочи, че средствата ще бъдат ориентирани към бранша, откакто е било направено систематизиране на неусвоен финансов запас.

Земеделският министър увери фермерите, че министерството продължава да търси пазари както за живите животни, по този начин и за продуктите от тях, защото говедовъдството и овцевъдството са чувствителни браншове.

" Затова те бяха включени в коронавирус мярката, за която с актуализацията на държавния бюджет осигурихме 70 млн. лв. “, добави още той.

Проф. Бозуков означи, че ревюто се обръща от ден на ден към потребителите. Поради тази причина продължава и подпомагането от страна на страната на сходни мероприятия.

" Целта ни е да развием късите вериги на доставка, като добра и търсена опция “, уточни още той.

Министър Христо Бозуков акцентира, че времето сега е изпълнено с провокации.

" Ще би трябвало да ги преодолеем дружно, с цел да създадем нашето земеделие, в това число и отглеждането на животни по-конкурентоспособно и екологично насочено. За мен, като министър на земеделието и храните, е доста добър индикатор, че потребителите от ден на ден търсят обичайния усет и качество, както и продуктите от екологично чисто произвеждане. Породите, които отглеждате, дават точно такива, бих споделил, неповторими млечни и месни артикули “, сподели още земеделският министър

Съборът се организира за шестнадесети път под мотото " Да запазим дружно българското”, в местността " Паниците “ край Калофер. Тази година ревюто е насочено към потребителите. На него гостите ще се срещнат освен с равнището на развъдната активност и характерностите на породите, само че и с продуктите, получени от тези типове животни на особено проведен пазар. Домакин на събитието е кметът на Калофер Румен Стоянов. Сред гостите на ревюто бяха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Неделков, представители на Обединени български животновъди и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР