Готвим се за вариант и да забраним излизането на възрастните

...
Готвим се за вариант и да забраним излизането на възрастните
Коментари Харесай

Мутафчийски: Вече 107 заразени. Има вариант и да забраним излизането на възрастните хора


Готвим се за вид и да забраним излизането на възрастните хора на открито, само че това ще бъде мъчно - изисква логистика на храна, медикаменти.

Това съобщи ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски в особено изявление за Нова телевизия.

Моля ви, недейте да се държите със инфектираните с ковид като с прокажени, не са такива ", прикани още той.

Той заяви още, че 107 са към този момент инфектираните от ковид у нас. Две нови позитивни проби има от София.

На постоянния брифинг на оперативния щаб в 17 часа бе обявено за 105 инфектирани.

Въпросът какъв брой още ни чака е доста комплициран. Китай се бори два месеца и половина, само че те постановиха невиждани ограничения. В Южна Корея също нещата вървят към добре, само че и там ограниченията са сходни.

При нас всичко едвам в този момент стартира. Математическите модели изследват практиките в Китай и Южна Корея, само че и тези в Италия, уточни още ген. Мутафчийски.

Държавата съгласно мен реагира доста съответно, и то доста по-адекватно от всичко останало в нашата страна.

Претърпяхме доста рецензии за ограниченията ни към грипната зараза. Слава богу тя отмина, само че в този момент към този момент епидемията от ковид е тук. Тя нямаше по какъв начин да ни подмине. Смятам, че ограниченията ни са доста положителни, не са полвинчати. Англия към този момент дава отбой. Има послания внуците си да не посещават бабите и дядовците си. Там имаше рестрикция за закупуване на артикули в магазините, което беше добре, тъй като не се стигна до лудостта в извършването на покупки. Тоалетната хартия и при тях бе изключително търсена, разяснява ген. Мутафчийски.

Единият пациент в Пловдив е в Инфекциозна клиника, другият е под карантина в дома си.

Това, което се случва като инфектирани, е изцяло предстоящо развиване на обстановката.

В Северна Македония има два случая на туристи, които са били в Банско. В Израел инфектираните, били в курорта, са трима. Така Мутафчийски отговори на рецензиите за блокадата на Банско. Това е 10-хилядно градче, а София е двумилионен град, добави още той.

Англичаните толкоз безгрижно го даваха до момента, идваха англичани, които знаеха, че са контактували със инфектирани, уточни експертът.

Целта е блокираните да не се приберат в родните си градове. Въпросът е да изкарат 14 дни. Остават и някои задгранични туристи.

Никъде в света нямаше обща обсада за цялата страната. В Ухан ограниченията бяха драконовски, това докара до огромен триумф. В Италия - като доктор споделям, че те закъсняха с ограниченията си. Имаше заиграване сред политици, това е неприемливо, тук има твърда линия.

Младите хора демонстрират извънредно добра дисциплинираност, възрастните излизат на открито, уточни още генералът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР