Готвим нов законопроект за научните изследвания и иновациите във връзка

...
Готвим нов законопроект за научните изследвания и иновациите във връзка
Коментари Харесай

Просветният министър във Варна: Готвим закон за иновациите

Готвим нов законопроект за научните проучвания и нововъведенията по отношение на дейностите по Плана за възобновяване и резистентност. За изработването му ще разчитаме и на специалистите от ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “, съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов при откриването на новата образователна година във висшето образователно заведение във Варна. На него участваха още командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Марио Смърков.



„ Желая Ви през новата образователна година, а и за в бъдеще, да утвърждавате традициите на това учебно заведение, запазвайки го като неповторим за България център за подготовка на фрагменти в морското дело. Вие разполагате със знанията, разполагате с материалната база, с цел да превърнете това учебно заведение в конкурентно на учебните заведения с сходен темперамент в Европа и в челните места в международните ранглисти “, обърна се проф. Пенов към университетския състав на ВВМУ.

„ Вашият принос за развиването на военноморското дело, за развиване на морския превоз в България, ще бъде безценен и с помощта на фрагменти като вас България ще има почтено място в международната общественост “, сподели Пенов в обръщението си към курсантите и студентите.



Служебният министър откри нов център за чуждоезиково образование, а преди този момент прегледа и образователния център по кибероперациии в учебното заведение. Той ще посети и научноизследователския транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “, с който българските полярници ще отплават за Антарктида.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР