Готвим амбициозна програма от събития през следващата година. Част от

...
Готвим амбициозна програма от събития през следващата година. Част от
Коментари Харесай

Ангелкова представи на посланици в София наситена туристическа програма за 2018 г.

Готвим амбициозна стратегия от събития през идната година. Част от тях ще са по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, организираме и второ издание на Световния конгрес на античните цивилизации. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 5-ата поредна работна закуска с посланиците у нас, която се провежда от ведомството.

На събитието участваха към 50 ръководители и представители на дипломатическите задачи у нас. Министърът посочи, че първото значимо събитие от най-високо равнище ще е през февруари. Тогава се провежда среща на министри от страните членки на Европейски Съюз с главен фокус туризъм и стопански напредък. Освен нея Министерството на туризма работи по още 5 събития, които ще бъдат осъществени в първите 6 месеца на годината, когато България ще ръководи съвета на Европейски Съюз.
Съвместно с Китайската национална република се приготвя и туристически конгрес в Пекин през април 2018 година, заяви още министърът. И уточни, че това ще е още един метод да се сложи фокус върху европейската самодейност „ ЕС-Китай 2018 - година, отдадена на туризма “ („ 2018 EU-China Tourism Year “).

Министър Ангелкова показа пред ръководителите на дипломатическите задачи у нас резултатите в туризма за 10-е месеца на 2017 година Общо задграничните гости на България в интервала януари-октомври са повече от 8 млн., като се регистрира растеж от 7,6 на 100 в съпоставяне със същите месеци на предходната година, сподели министърът. Тя разясни още, че към 6 милиарда лева са приходите от интернационалните пътувания за времето от януари до септември. Нарастването в постъпленията е повече от 9 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано. Само през летния сезон страната е посетена от над 5,3 млн. задгранични екскурзианта, което с 5,7% повече в съпоставяне със същия интервал на 2016 година Относно зимния сезон министърът съобщи, че прогнозите са и той да е сполучлив. Очакванията са посетителите у нас да се усилят с 5-10% по отношение на зимен сезон 2016/2017 година, когато България посрещна над 1,42 млн. задгранични госта.

Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска услуга с опция за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър, съобщи още пред посланиците министър Ангелкова. Свързването ще даде опция всичко, което е включено или се прибавя към мобилно приложение и уеб страница на iLoveBulgaria, автоматизирано да се демонстрира и във Вайбър. Потребителите ще могат да откриват и да си препращат фотоси и информация в чата за националните ни обекти. Министерството на туризма и iLoveBulgaria сме първи в България и в света, които имат опцията да обезпечават наличие във Вайбър Chat Extension, изясни пред посланиците министър Ангелкова.

Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух благодари на министър Ангелкова за обичайна среща, която провежда и разяснява, че това е страхотна самодейност, която би трябвало да продължава и за в бъдеще.

„ България е известна кинодестинация. Тук са заснемани Боливудски филми, с които страна е станала известна в Индия “, сподели Н.Пр. госпожа Пууджа Капур, дипломат на Индия в България. Тя добави, че това е доста ползотворно начинание, което влия позитивно на имиджа и рекламата на страната и би трябвало да продължи да се развива.

Н. Пр. Лйерка Алайбег, дипломат на Хърватия у нас, разяснява, че и Хърватия подхваща ограничения за наемане на служащи от трети страни, тъй като и те като България имат проблем с квалифицираните фрагменти.

Да обърнем повече внимание върху опазването на естествените дадености, тъй като това ние е най-голямото благосъстояние, предложи Н. Пр. Марян Гьорчев, дипломат на Република Македония.

Посланиците приветстваха и самодейността на ведомството малко познати туристически дестинации да бъдат показвани на представителите на дипломатическия корпус.

Министър Ангелкова благодари за съдействието на ръководителите и представителите на дипломатическите задачи у нас. Вие сте освен посланици на вашите страни у нас, само че и на България, съобщи министърът. И добави, че чака положителните взаимоотношения в областта на туризма да се запазят, а министерството постоянно ще ги посреща с отворени порти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР