Готви се застрояването на един от белите дробове на София

...
Готви се застрояването на един от белите дробове на София
Коментари Харесай

Спаси София: Готви се застрояването на един от белите дробове на София - зеления клин между Младост и Горубляне!

Готви се застрояването на един от белите дробове на София - зеления чеп сред Младост и Горубляне. За това сигнализират пт "Спаси София ".

"Процедурата за нов Подробен устройствен план за огромна част от зеления чеп отваря вратата за построяването на стотици нови блокове и улици, още коли, трафик и изгорели газове. От това ли се нуждае една от най-замърсените столици в Европа? Искаме ли следващото презастроено гето със стотици многоетажни блокове без инфраструктура? ", прибавят от гражданската организация.

"По-лошата вест е, че същата орис може да сполети и "Източен парк ", в случай че не защитим една от последните огромни зелени площи, планувани за парк в София. Земите там са частни и Столичната община има задължението дa обезщети притежателите преди да стартира обособяването на изчезналия и от дълго време чакан парк. Но тя нито строи парк, нито отчуждава парцелите! Имаме потребност от всеки от вас! Ако ви пука дали презастрояването на града ни ще продължи - включете се през днешния ден от 17:30 ч. на публичното разискване за приемането на Подробен устройствен план "Горубляне-запад " ", показват от "Спаси София "

"Не забравяйте - в случай че не се противопоставим всеобщо на презастрояването на София, с цел да запазим последните останали зелени площи, то ще продължим да тънем в безпорядък и замърсен въздух! ", се споделя още в позицията.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР