Готви се решение на Министерския съвет за обявяването на части

...
Готви се решение на Министерския съвет за обявяването на части
Коментари Харесай

Явор Гечев: Готвим решение части от Капитан Андреево да станат обект на националната сигурност

Готви се решение на Министерския съвет за оповестяването на части от пункта " Капитан Андреево " като обект на националната сигурност. Това заяви пред bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев. 

Това е равнището на сигурност на обекта, в който на процедура неоторизирани лица по националната сигурност не могат да влизат въобще вътре. Ще повлияе ", изясни Гечев.

По думите му ще бъдат отпуснати и средства за социална поръчка за създаване на държавна лаборатория на пункта.

" Имаме утвърждението на министъра на финансите за обезпечаване на 6, 5 млн. лв. за социална поръчка, които по неотложност да се провиснал за съоръжение на държавна лаборатория на пункта. Границата действа обикновено, контролът се реализира единствено от страната ", разяснява още Гечев.

Служебният министър на земеделието беше безапелационен, че освобождението на шефа на БАБХ Христо Даскалов не е поради проблема " Капитан Андреево ".

" Отстраняването на Христо Даскалов от Агенцията по храните е обвързвано с редица неща, които се случиха за един ден ", означи Гечев.

Той добави, че Даскалов е уволнил и назначил по неотложност хора, без да го е уведомил.

Ден по-рано на брифинг беше оповестено, че шефът на БАБХ е нарушил изборното законодателство като се завръща на работа преди ЦИК да разгласи поименно определените депутати, след което уволнил няколко чиновници и на тяхно място назначил други.

" Някой е заблудил министър Гечев, няма уволнения на чиновници, единствено двама чиновници, които бяха преместени от една конструкция в друга. Това са наши чиновници, които нито са уволнени, нито им е увеличена заплатата, а просто са преместени от една конструкция в друга. Това се прави във всяка институция всекидневно. Така че няма уволнени, няма и външно назначени в БАБХ ", отговори някогашният шеф на организацията на думите на Явор Гечев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР