Готви се пореден конкурс за шеф на общинската болница в

...
Готви се пореден конкурс за шеф на общинската болница в
Коментари Харесай

Нов конкурс за шеф на общинската болница в Дупница

Готви се следващ конкурс за началник на общинската болница в Дупница, стана ясно от съвещанието на управленията на политическите сили в минипарламента. Последните 5 години болничното заведение смени шестима медицински шефове, единият от тях бе и разследван, че няма нужното здравно обучение, а последните две години болничното заведение се управлява от пълномощник.

Прокуристът Мария Иванова подаде оставка преди месец, само че продължава да управлява болничното заведение, в която две от отделенията одобряват и лекуват COVID-пациенти. Иванова сочи персонални претекстове за оставката си, само че разгласи, че ще остане на поста до избора на нов медицински шеф.

За последните две години задълженията на здравното заведение от 2 400 000 лв. са намалели на към 800 000 лв.. Болницата закупува и ново съоръжение. Ще достави и нов рентгенов уред. Въпреки финансовите проблеми, не се стигна до фрапантни съкращения на екипа, а лекари и медицински сестри не са съкращавани.

На идното си съвещание на 25-ти септември общинските съветници би трябвало да изберат комисия по избора на нов медицински шеф.

Самата процедура ще продължи с месеци. Дотогава болничното заведение ще остане под управлението на прокуриста в оставка Мария Иванова. Очакваше се в границите на днешния ден от COVID-отделението на болничното заведение в Дупница да бъдат изписани трима излекувани. След изписването им в отделението няма да има нито един настанен пациент с ковид, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР