Готви се кражба на изборите, ако някой каже, че не

...
Готви се кражба на изборите, ако някой каже, че не
Коментари Харесай

Атанасова за машинния вот: Готви се кражба на изборите

Готви се кражба на изборите, в случай че някой каже, че не разрешава жители да броят вота, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от парламентарната естрада.

" Може ли демокрацията в България да бъде сложена според от един компютърен логаритъм “, сподели Атанасова.

По думите й не може да се твърди, че цели секционни комисии ще сгрешат, а една машина – не.

" Нима няма доказателства по целия свят, че подобен програмен продукт може да бъде повлиян. Ако някой каже, че не разрешава жители да броят вота на жители, това може да значи единствено и само, че се готви кражба на изборите “, сподели още Атанасова.

Според нея изборите би трябвало да се организират от народа и пред очите на народа с негово директно присъединяване.

" Машината може да оказва помощ, само че не може сама да дефинира изборния резултат “, добави тя.

Тя сподели още, че болшинството, което е приело машинното гласоподаване, е отворило Кутията на Пандора, тъй като няма правила за надзор от страна на народа върху машините.

Атанасова прикани от трибуната всички партии да поканят своите представители в ЦИК и да се одобри решение, с което СИК да бъдат задължени да броят контролните разписки от машините. По думите й по този начин ще има двойна гаранция за честността на вота.

" Длъжни сме да създадем едно последно изпитание да спасим доверието в Изборния кодекс “, сподели тя, изразявайки увереността си, че президентът Румен Радев също би подкрепил такова предложение.

" Ако това предложение бъде отхвърлено от болшинството в ЦИК, ще настояваме всички наши представители в СИК да не напущат пространствата, до момента в който контролните разписки не бъдат преброени и сверени с резултата от машинния протокол “, сподели Атанасова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР