Готви ли се Русия за нахлуване в Украйна. Генералният секретар

...
Готви ли се Русия за нахлуване в Украйна. Генералният секретар
Коментари Харесай

Нахлува ли Русия в Украйна? Говори НАТО

Готви ли се Русия за навлизане в Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи тревожни прогнози, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден бе обявено, че Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще пътуват дружно до Литва и Латвия в неделя. Следващата седмица в латвийската столица е планувано съвещание на външните министри на страните от пакта.

Растящото съветско военно наличие по границата с Украйна ще бъде измежду главните тематики на съвещанието на министрите, посочи Столтенберг на конференция за идното събитие. За повторно тази година следим извънредно скупчване на съветски танкове, артилерия, дронове и електронни системи, както и на войски в бойна подготвеност, по украинската граница, означи генералният секретар.

Той прикани Русия за усмиряване на ситуацията. Продължаваме да имаме вяра в смисления разговор, изключително във времена като днешните, добави Столтенберг.

Той дефинира дейностите на Русия по украинската граница като необясними и непредизвикани. По неговите думи не е ясно какви са желанията на Москва, само че при предходни сходни случаи Русия атакува Украйна и завзе Крим. Ако Русия употребява мощ, ще има последствия, по тази причина призоваваме за усмиряване, добави Столтенберг.

Генералният секретар добави, че на идното съвещание в Рига ще бъдат разисквани въпросите за съветските тествания на противоспътниково оръжие, непрозрачното развиване на китайските въоръжени сили, ситуацията в Афганистан.

Той означи, че министрите ще беседват и за Западните Балкани, които са от стратегическа значимост за НАТО. Регионът извървя дълъг път от споровете през 90-те години на предишния век, само че в последно време виждаме повишаване на напрежението, уточни Столтенберг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР