Готви ли се най-добрият ви клиент да ви разкара?Научете предупредителните

...
Готви ли се най-добрият ви клиент да ви разкара?Научете предупредителните
Коментари Харесай

Симптомите, които подсказват, че клиентът се готви да се откаже от вас

Готви ли се най-хубавият ви клиент да ви разкара?

Научете предупредителните знаци за това, а също и по какъв начин да го предотвратите!

Една от най-опасните заблуди е да приемете клиентите си за даденост. Може да ви е мъчно да си визиите, само че няма гаранция, че те ще се задържат доста дълго при вас. В реалност, допустимо е тъкмо в този миг да обмислят към този момент да ви " уволнят ".

Знаете ли какви признаци да търсите? И в случай че ги забележите, по какъв начин да се преборите още веднъж за доверие?

Те са следните: 

Клиентът ви пита за резултати от предходната година. 

През годината е общоприето хората и компаниите да създадат равносметка на свършеното през миналата година. Нормално е в хода на този развой да възникне въпросът " Защо още работим с вас? Струва ли си още да поддържаме връзки с вас и вашия бизнес? ". Да, такива въпроси се въртят в главите на клиентите и те ще потърсят отговора при вас, изисквайки резултатите от миналата година.

И по този начин, какво ще вършиме?

Нарисувайте картина на бъдещето, покажете вашата стойност. Подгответе отчет за осъществяването през предходната година и отчет за бъдещи планове. Да изброите просто това, което се е случило през предходната година, не е задоволително, с цел да вдъхновите вашия клиент да продължи да работи с вас и да му избиете от главата мисълта да ви разкара – даже и резултатите ви да са били впечатляващи. Вместо това, би трябвало да надградите и да нарисувате картина, която да илюстрира по какъв начин наподобява бъдещето с вашата компания.

Ако имате желание да промените концепцията, дайте на клиента ясна визия какво имате поради. Или в случай че смятате да запазите същата тактика, като миналата година, би трябвало да дадете ясна визия какво ще изгубят, в случай че ви уволнят. Най-добрият метод да задържите клиент, е да демонстрирате ценност/стойност.

Клиентът ви пази безмълвие

Ако клиентът ви ненадейно (или даже не толкоз внезапно) спре да комуникира с вас, това може да е знак, че обмисля да отиде другаде. Разбира се, не всяка тишина е неприятен знак, само че защото ние приказваме за забелязване на предупредителните сигнали, този може да е подобен. Понякога може да има персонална причина или вашият главен клиент да обмисля преструктуриране. Независимо от това, всички тези обстановки имат капацитета да повлияят отрицателно на вас и вашия бизнес, тъй че би трябвало да имате тактика по какъв начин да се справите с тях.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР