Готвените промени в Закона за енергетиката, внесени от ГЕРБ, няма

...
Готвените промени в Закона за енергетиката, внесени от ГЕРБ, няма
Коментари Харесай

Промените в Закона за енергетиката няма да се отразят на цените на тока

Готвените промени в Закона за енергетиката, импортирани от ГЕРБ, няма да се отразят върху цената на електрическата енергия, подсигуряваха във вторник експерти по време на полемика в Народно събрание.

Очертавайки общата цел на измененията за по-нататъшна либерализация на електроенергийния пазар, ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев съобщи, че всички производители с преференциални контракти над 4 мегавата конфигурирана мощ ще излязат на борсата.

С измененията се внасят нови отговорности на КЕВР, която ще управлява търговията на едро с електрическа енергия на борсовия пазар. Това се поддържа изцяло от работодателите. От Асоциацията на индустриалния капитал обявиха, че КЕВР би трябвало да има принадлежности да възпира каквито и да е операции на електроенергийния пазар. Шефът на регулатора Иван Иванов посочи, че в измененията липсва механизъм за отбрана на обществено слабите консуматори. Участниците в полемиката се оповестиха против дългото отсрочване на енергийните промени и настояха те да са подготвени при започване на лятото. / Бнт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР