Гоце Делчев, Петрич и Сандански вече не са " селски

...
Гоце Делчев, Петрич и Сандански вече не са " селски
Коментари Харесай

Гоце Делчев, Петрич и Сандански вече не са селски райони, отпадат от дефиницията 

Гоце Делчев, Петрич и Сандански към този момент не са " селски региони ", отпадат от дефиницията. Като "селски региони "в Пиринско остават Банско, Белица, Гърмен, Кресна, Разлог, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда остават. По националната формулировка досега, селските региони включваха общините, в които най-голямото обитаемо място има население до 30 000 души. В новия програмен интервал на Общата селскостопанска политика (ОСП) обаче това няма да е по този начин.

В Стратегическия проект на България, който към този момент е изпратен за утвърждение в Брюксел, е записана нова национална формулировка, която дефинира като “селски район” общините, в които няма обитаемо място с население над 15 000 души.
И в случай че до момента 231 общини от общо 264 в страната бяха избрани като селски, в Стратегическия ни проект е ясно записано, че в интервала 2023-2027 година с определението “селски общини”, ще се класифицират едвам 215 от общините в България.
Благодарение на новата формулировка отпадат основни обитаеми места с развито земеделие в разнообразни браншове – отглеждане на животни, зеленчукопроизводство, винарство и други.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР